Welke audiciens bieden een gratis gehoortest aan?

gezicht-met-oor-audicien-gratis-gehoortest-gehoorapparaat-385x237

Heb je last van je gehoor? Klachten die we vaak voorbij zien komen. Is bijvoorbeeld het horen van een bepaalde ruis, het verstaan van mensen of een plek met een galmend geluid. Als je last hebt van één van bovengenoemde kenmerken, dan kan het zijn dat je gehoorproblemen hebt. Staar je zelf ook niet blind. Mocht je ook last hebben van iets anders, waardoor je minder makkelijk kunt horen. Dan is het aan het raden om de volgende stappen te doorlopen.

Stap 1: kijk eerst of je echt geluidsproblemen hebt

Het begint bij het vaststellen van een probleem.In dit geval het vaststellen van een gehoorapparaat. Natuurlijk kan er ook iets anders aan de hand zijn. Misschien ben je wel verkouden of zitten je oren verstopt door het hoeveelheid oorsmeer. Zeker met oorsmeer is het zo dat dit geleidelijk gaat. Het kan dus best zijn dat je het niet gemerkt hebt. Wat je kunt doen is om eerst je oren te laten uitspuiten. Eigenlijk moet dit altijd gedaan worden. Want als je een gehoortest wil afnemen, is het aan te raden om je oren te laten uitspuiten, anders is het niet mogelijk om je oren goed te laten testen.

Stap 2: Audiciens

Om er echt achter te komen of er sprake is van gehoorproblemen, is het aan te raden om audiciens te bezoeken. Deze hebben veel ervaring met het testen van je gehoor. Ze kunnen dus ook duidelijk aangeven wat je specifieke problemen zijn. Vervolgens kunnen ze gepaste maatregelen nemen.Een maatregel kan  bijvoorbeeld het aanschaffen een hoortoestel zijn. Een voordeel is ook nog eens dat je bij een audicien meestal een gratis gehoortest kunt afnemen. Mocht dan blijken dat er niets aan de hand is met je gehoor. Dat is fijn want je hoeft dan ook niks te betalen. Blijkt er wel iets mis te zijn, dan kan de audicien je helpen met het vinden van het juiste hoortoestel

Stap 3: Hoortoestel kiezen

Na het uitvoeren van een gratis gehoortest weet je of je problemen hebt met je gehoor. Mocht je daadwerkelijk last hebben van je gehoor. Dan kun je vaak bij dezelfde aucicien een hoortoestel aanschaffen. Als het gaat om hoortoestellen dan heb je keuze uit vele verschillende soorten modellen. Aan de ene kant heb je bijvoorbeeld ‘budget’ toestellen, maar meestal heb je ook de keuze uit vele andere soorten toestellen. Voor het maken van een keuze. Kijk altijd naar je eigen behoefte. Daarnaast kijkt je ook naar je budget. Want een bepaald gehoortoestel kan je wel willen, maar als je er geen budget voor hebt. Dan is het alsnog een gemiste kans.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *