Wat is een screenshot of printscreen

screenshot-maken

Wat betekend een screenshot? Of ook wel het maken van een printscreen? Dit zijn vragen die voor beginners vaak lastig te beantwoorden zijn, of ook wel niet gemakkelijk te vinden is op het internet. Graag neem ik jullie mee in de wereld van de technologie omtrent het maken van een screenshot. Het kan gemakkelijk en eenvoudig op de meeste media systemen als: Smartphones, Tablets, Desktop of Laptop. Leer zelf in een enkele stappen hoe jij dit ook kan realiseren.

Hoe maak je een screenshot

hoe-maak-je-een-screenshotHoe maak je een screenshot met bijvoorbeeld een Smartphone of met een Tablet, door middel van dit artikel te lezen zal er duidelijkheid geschept worden met betrekking tot het maken van een screenshot. Het is vaak zeer eenvoudig en gemakkelijk te realiseren door een enkele stappen te volgen die per apparaat verschillend kan zijn. Zo kan er met een Samsung smartphone op 2 verschillende manieren een screenshot gemaakt worden, dit door middel van 2 knoppen in te drukken op de desbetreffende smartphone of met het aanpassen van de instellingen. Wordt er gebruik gemaakt van een iPhone apparaat dan is het enkel mogelijk door middel van de power knop en menu knop in te drukken.

Voordelen van het maken van een printscreen

Voordelen van het maken van een printscreen kan op vele vlakken interessant zijn. Als er bijvoorbeeld een afbeelding op een smartphone of desktop staat waar uiteindelijk een schermafdruk van gemaakt moet worden, kan er gebruik gemaakt worden van een screenshot of ook wel in het Nederlands printscreen. Lees verder over alle mogelijkheden met betrekking tot het maken van een screenhot op onze informatieve website waar dit stap voor stap beschreven wordt.

Published
Categorized as Tech

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *