Voordelen voor de tandheelkunde en 3D printers

3D printen wordt tegenwoordig gebruikt in veel verschillende branches. Zo ook in de tandheelkunde, maar wat zijn heel de voordelen van? Door middel van een 3D printer kunnen zeer gedetailleerde producten worden geproduceerd die bruikbaar zijn voor tandheelkunde. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan het 3D printen van een kunstgebit. Met de formlabs 2 3D printer kan op korte termijn een kunstgebit worden geproduceerd. Daarnaast wordt er op een efficiënte manier geproduceerd en bespaart bijvoorbeeld een tandarts kostbare tijd. De formlabs 3D printer wordt veel gebruikt en is een leider in zijn soort. Het bedrijf dat de 3D printers produceert is één van de marktleiders op het gebied van 3D printers, en is constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe 3D printers!

Hoe werkt 3D printen?

Voor veel mensen is het printen in 3D iets heel vaags. Een printer die tastbare producten maakt die nog van hoogwaardige kwaliteit zijn ook. Het printen in 3D wordt uiteraard mogelijk gemaakt door een 3D printer. Wanneer iemand een bepaald product wilt produceren zijn hier grondstoffen voor nodig. Per 3D printer hangt het af welke grondstoffen het kan verwerken. Voordat de 3D printer kan gaan printer moet er door middel van een bepaalde software, een digitaal ontwerp worden gemaakt in 3D. Wanneer dit ontwerp af is kan er een opdracht naar de printer worden verstuurd om te gaan printen. Vervolgens wordt het digitale ontwerp naar een werkelijk product omgezet. Hoewel 3D printer al meer dan 25 jaar bestaat, zijn er de laatste tijd veel ontwikkelingen op dit gebied. De mogelijkheden breiden zich constant uit!

Voordelen van 3D printen

Het printen in 3D neemt een aantal belangrijke voordelen met zich mee. Mede dankzij de ontwikkelingen die er plaats vinden is er steeds meer mogelijk met een 3D printer, zoals een Formlabs 2, en wordt het printen in 3D steeds vaker toegepast. Een aantal voordelen van 3D printen zijn onder anderen:

  • Snelle productie
  • Geen hoge productiekosten
  • Gemakkelijk te gebruiken

De productie van een ontwerp in 3D naar iets tastbaars, is snel en heeft geen hoge productiekosten. Er zijn namelijk geen mankrachten nodig om de printer te laten draaien. Daarnaast is het tegenwoordig steeds gemakkelijker om de softwareprogramma’s voor de formlabs 3D printer te gebruiken. Hierdoor wordt het printen in 3D ook steeds aantrekkelijker voor een particulieren klant.

Ontdek de mogelijkheden

Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn van 3D printen voor u? oriënteert u zich dan eens in de markt en ontdek de technologie van 3D printers. Vele onderzoekers beweren dat bij de komst van de IPhone 8, het mogelijk wordt om vanaf deze smartphone 3D ontwerpen te maken en deze vervolgens vanaf de IPhone te printen. Dit zou uiteraard een grote doorbraak zijn, want het gebruik van 3D printer zal hierdoor nóg gemakkelijker worden gemaakt. Ook voor mensen die een 3D printer bezitten maar het ontwerpen in 3D lastig vinden, zijn er leuke en gratis platforms te vinden waarop kant en klare 3D ontwerpen staan om uit te printen. Verder kunt u er uitleg vinden over het ontwerpen in 3D. Via deze manier kunt u op een leuke manier het ontwerpen en tekenen in 3D onder de knie krijgen. Vooral voor mensen die hier nog thuis in zijn, is het erg lastig aan het begin.

3D printer fabrikanten

Een bekende 3D printer fabrikant is het Nederlandse bedrijf, Ultimaker. Het bedrijf is de afgelopen jaren enorm gegroeid en de printers worden inmiddels door veel bedrijven in de wereld gebruikt. Mede dankzij deze groei heeft het bedrijf besloten om 2 extra vestigingen de openen. Naast Ultimaker is er nog een andere Nederlands 3D printer bedrijf dat een grote stijging heeft. Namelijk, Additive Industries. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het leveren van metaalprinters en levert aan een aantal grote merken wereldwijd. Ook Additive Industries en is van plan op korte termijn een aantal nieuwe vestigingen te openen.

3D printen voor de consument

De formlabs 3D printer is tegenwoordig ook steeds aantrekkelijker geworden voor de consument. Doordat de software die nodig is voor 3D ontwerpen, steeds gemakkelijker wordt om te gebruiken, stijgt de vraag van consumenten naar 3D printers. Hoewel het al jaren bestaat is de prijs van de 3D printers sterk gedaald, dit is zonder twijfel een reden waardoor er meer 3D printers aan consumenten worden verkocht. De formlabs 2 is bijvoorbeeld een printer die zowel in het bedrijfsleven als particulier te gebruiken is. Stelt u zich eens voor dat u thuis vanaf uw IPhone 8, zelf een koffiemok kunt ontwerpen en deze vervolgens laten uitprinten vanaf uw eigen 3D printer. Neemt u eens een kijkje in de wereld van 3D printer, en laat u verrassen!

Published
Categorized as Tech

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *