Narrowcasting toepassen ontdek de beste oplossingen van 2020

photo-narrowcasting-385x237

Narrowcasting is een effectieve manier om je gehoor te testen. Anders dan broadcasting wordt er op een kleine doelgroep gericht, waardoor specifieke groepen (zoals slechthorenden) kan worden bereikt. Vervolgens kan daar interactief mee worden gecommuniceerd, zodat men kan testen of er schade aan het gehoor is, zonder dat ze fysiek naar een afspraak hoeven te gaan. Het enige wat ze nodig hebben is een narrowcasting player en een digital signage. Daarna kun je aan de slag. Het is zeer voordelig, maar wat zijn de gevolgen van gehoorschade eigenlijk en waarom is die narrowcasting player zo relevant?

Overgevoelig voor geluid

Slechthorende mensen horen niet alleen slechter, maar er kunnen ook andere complexe problemen ontstaan. Zo kunnen slechthorenden bijvoorbeeld overgevoelig voor geluid raken. Dat is erg vervelend, zeker in specifieke situaties. Mensen met gehoorschade kunnen bijvoorbeeld slecht aarden in grote massa’s. Of in grote hallen waarbij er heel veel echo’s te horen zijn. Daarom is het ook verstandig om actie te ondernemen bij gehoorschade. Merk jij bijvoorbeeld dat je erg overgevoelig bent voor geluid? Ga dan na of dit iets te maken heeft met je gehoor. Dit hoeft overigens niet altijd het geval te zijn; er kan immers ook wat anders aan de hand zijn.

Moeite met communiceren

Praat je wel eens met mensen, maar blijkt al snel dat je hem of haar zeer slecht verstaat? Het kan natuurlijk dat die persoon onduidelijk praat, maar als andere mensen hem of haar wel goed kunnen horen, is de kans groot dat er iets anders aan de hand is. Ook in die gevallen is het aan te raden om contact op te nemen voor een gehoortest. Misschien kan er wat aan gedaan worden, zodat jij weer goed kunt communiceren zonder dat je veel energie in die gesprekken hoeft te steken. Maakt het leven wel zo makkelijk.

Slechter muziek horen

Ben je een muziekliefhebber? In die gevallen is het tragisch om gehoorschade te hebben, want er bestaat een kans dat je de muziek niet meer goed kunt horen. Dat is niet meteen levensbedreigend, maar kan wel een zeer nadelig effect hebben op je levensgeluk. Daarom moet je ook altijd preventief bescherming aan je oren bieden. Je kunt bijvoorbeeld in de clubs oordopjes dragen. Mensen die vaak uitgaan, hebben een grote kans dat ze in de toekomst gehoorschade krijgen. Het geluid daar is namelijk heel hard en op de lange termijn heeft dat nadelige effecten.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *