Virtual Reality tour

Virtual Reality tour

Hoe kun je een locatie laten zien aan een persoon of groep, zonder de persoon naar de locatie te brengen? Met een aantal foto’s bijvoorbeeld, of met een filmpje op een beeldscherm kun je de beelden laten zien, maar de kijker zal dit niet echt “ervaren”. Wanneer je indruk wilt maken op je publiek laat dan een Virtual Reality tour maken, dat spreekt de mensen echt aan. Je kunt een VR film maken en deze aanbieden via internet, het is ook mogelijk om een VR event te organiseren waar je een grote groep tegelijkertijd de Virtual Reality tour laat volgen. Hiervoor kun je gebruik maken van een Gear VR service, je kunt dan tientallen VR brillen simultaan aansturen. Op deze pagina lees je de basisinformatie die je nodig hebt voor een VR film maken en een Virtual Tour maken voor aan jouw doelgroep.

 

Wat is een Virtual Reality tour?

Een Virtual Reality tour is zoals de naam al doet vermoeden een virtuele rondleiding. Dit kan een vertoning zijn van een fysieke locatie, het kan ook een computer gegenereerde presentatie zijn. Daarnaast heb je de keuze in een passieve rondleiding waarbij de toeschouwer alleen hoeft rond te kijken, het kan ook een volledig interactieve presentatie zijn.

 

Hoe kun je een Virtual Reality tour maken?

De gekozen vorm bepaalt ook de middelen die je nodig hebt om de Virtual Reality tour te maken. Hier zijn enkele voorbeelden:

 

  • VR film maken:Je kunt opnames maken met een 360 camera en die in een VR film samenvoegen. Dit kan een bewegende camera zijn die het idee geeft dat de kijker zelf in die situatie voortbeweegt, het kan ook een combinatie van panorama foto’s zijn die in een doorlopende videopresentatie worden verwerkt.
  • CGI VR film maken:Hierbij worden computergraphics gebruikt om een 360 graden film te maken, dat kan bijvoorbeeld een rondleiding zijn in een complex dat nog slechts als CAD model bestaat. Zo kun je een virtual reality tour maken van een niet-bestaande situatie.
  • Interactieve presentatie:Op basis van 360 foto’s of video kun je ook een VR tour maken met “hotspots”, geluidsfragmenten en andere interactieve elementen. Dit soort presentaties zijn online te verspreiden, of direct onder begeleiding van een representative.

 

VR event organiseren

Je kunt een Virtual Reality tour uitstekend online verspreiden, bijvoorbeeld via YouTube, Facebook of via een online presentatie platform. Wanneer je als aanbieder liever de teugels wat strakker in handen houdt kan een VR event de ideale oplossing zijn. Nodig een groep mensen uit en laat ze individueel of in een groep de presentatie zien. Bij een VR film kun je door gebruik te maken van een Gear VR service tientallen aanwezigen op hetzelfde moment dezelfde presentatie laten zien. Voor een aantal toepassingen kan een groepspresentatie de engagement factor sterk verhogen, het is daarnaast ook een gecontroleerde situatie. De Gear VR service aanbieder kan hierbij het complete traject verzorgen inclusief hardware, software en presentatie.

 

Een Virtual Reality tour maken is een uitstekende methode om informatie op een laagdrempelige wijze over te brengen, met een breed scala aan mogelijkheden in uiteenlopende situaties.

 

Menno

leave a comment

Create AccountLog In Your Account